Dior

Francosko prestižno modno znamko je leta 1946 v Parizu ustanovil Christian Dior. Znamka je simbol elegance, prestiža in dovršenosti. Vsaka njihova kolekcija vzbuja čutnost, ki jo lahko doseže le vrhunski modni atelje. Zaradi podobne vizije in strategije pa je njihov večni tekmec modna hiša Chanel.

Dior novosti v Optiki Oftalma

Korekcijski okvirji

DM50059
DM50055
CD50069
CD50070

Sončna očala

CD40106
CD40103
DM40095
DM40087

Stranke Diorja so ljudje v starostni skupini od 15 do 40 let, ki so nagnjeni k modnim oblačilom in dodatkom. Gre za ‘Chardonny’ stranke. Zelo odprti, pozitivno ‘yes’ usmerjeni in energični ljudje. To so pridevniki, ki najbolje opisujejo ‘Chardonnay’ osebe. Stranke Diorja so iz družin višjega srednjega in višjega dohodka.

Blagovna znamka Dior – fun fact

Leta 1995 je želela žena takratnega francoskega predsednika obdariti princeso Diano s posebnim modnim dodatkom. Princesi je bila tako všeč, da so jo videvali z isto torbico na mnogih pomembnih prireditvah, kar je v praksi zelo nenavadno. Tako je nastala slavna torbica Lady Dior, ki je še danes zelo aktualen model.

Kdo je Christian Dior

Rojen leta 1905 v Franciji, natančneje na zahodu Normandije. v tridesetih prejšnjega stoletja je risal modne kreacije za revijo Figaro Illustré. Največji korak v svojem poslovnem življenju je naredil, ko je takoj po II. svetovni vojni začel kreirati modne kose oblačil in dodatkov. Predstavil je revolucionarni ‘New Look’, ki je spodbudil mednarodne polemike glede njegovega radikalno znižanega roba. V videzu so bila majhna ramena, zožen pas in obsežno krilo. Kar celo desetletje po vojni je dominiral na modnem trgu. Njegov asistent je bil nekaj časa tudi Yves Saint Laurent, ki je po smrti Christiana prevzel vodstvo podjetja.

Meni