Očalne leče Hoya

Enožariščne leče imajo eno dioptrijo. Očala s takimi lečami lahko uporabljamo le za določeno razdaljo, bodisi za bližino, bodisi za daljavo. Večžariščne leče pa so tiste, v katerih imamo kombinacijo dioptrij, tako da lahko z enimi očali vidimo na blizu in na daleč. Glede na razpon razdalj ločimo progresivna očala, ki jih lahko uporabljamo za vse razdalje, in delovna očala, s katerimi lahko gledamo na kratke in srednje razdalje.

Tipi očalnih leč

Progresivna
Delovna očala
Enožariščna
Obdelave in materiali

V naši optiki ponujamo očalne leče japonskega podjetja Hoya, ki je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev očalnih leč. Slovi po svojih vrhunskih progresivnih lečah, izredno trpežnih protizrcalnih (antirefleksnih) nanosih in nasploh po izjemni kakovosti.

Hoya je danes v svetovnem merilu morda najpomembnejši inovator na področju očalnih leč. Svoje izume so zaščitili s številnimi patenti. Postopki in materiali, ki jih uporabljajo, so produkt lastnega znanja in izdelani znotraj podjetja.

Z novim pristopom k načrtovanju in izdelavi očalnih leč, ki izhaja iz ljudi in temelji na najnovejših nevroloških raziskavah, Hoya že vrsto let premika meje možnega v kakovosti korekcije vida.

Meni