Kontaktne leče in tekočine

Za kontaktne leče se mnogi uporabniki odločijo zaradi praktičnih razlogov, saj jih očala ovirajo pri delu ali športnih aktivnostih. Drugi se za kontaktne leče odločijo zaradi estetskega videza. Če ste že uporabnik kontaktnih leč ali pa če se zanje šele odločate, lahko pri nas opravite pregled in predpis kontaktnih leč. Svetovali vam bomo pri izbiri tipa kontaktnih leč glede na vaše želje in vaš življenjski slog.

Mnogo je razlogov, da se odločimo za kontaktne leče. Omogočajo širše vidno polje kot očala. Nudijo večjo svobodo in občutek lahkotnosti brez neprijetne teže na obrazu in ušesih. Niso nam v napoto pri igrah in športu. Kontaktne leče se ne opraskajo ali poškodujejo že ob rahli nepazljivosti. Z njimi poudarimo naravni videz obraza in izpostavimo svoje oči. Za druge so neopazne, medtem ko imamo lahko pri kombiniranju oblačil z očali občasno težave. Nenazadnje se s kontaktnimi lečami tudi izognemo rošenju in zamegljevanju očal ob vstopu v prostor s precejšnjo razliko v temperaturi.

Prvi korak pred začetkom nošenja kontaktnih leč je pregled vida. Pregled za kontaktne leče zajema meritev dioptrije, pregled očesne površine, vek in solznega filma, meritev ukrivljenosti roženice ter pogovor o tem, katere kontaktne leče so primerne za vaše oči in vaš življenjski slog. Izbiramo lahko med mnogimi vrstami kontaktnih leč, niso pa vse leče primerne za vsakogar.

Odločite se lahko za dnevne, 14-dnevne, mesečne ali poltrde leče. Naučili vas bomo rokovati s kontaktnimi lečami, pripravili pa smo tudi navodila za varno nošenje kontaktnih leč. Kontaktne leče in dodatke za njihovo nego lahko naročite v naši spletni trgovini.

Meni