Sončna očala

Sončna očala so poleg obveznega modnega dodatka postala tudi vse bolj nujen pripomoček za zaščito pred nevarnimi UV žarki. Tako kot je potrebno zaščititi kožo s kremami z zaščitnimi faktorji, moramo zaščititi tudi oči. Vsa sončna očala pri tem niso enako učinkovita, zato je pomembno, da si izberemo kakovostna sončna očala.

Najnovejša sončna očala v Optiki Oftalma

Izbira okvirja

Pri izbiri okvirja za sončna očala moramo biti pozorni na to, da je dovolj velik, da očala pokrijejo oko v celoti. Ob strani morajo biti očala z izbiro ročke oziroma okvirja čim bolj zaprta, da se izognemo svetlobi, ki prihaja s strani.

Stekla oziroma leče za sončna očala so lahko organska (plastične mase) ali mineralna (steklo). Večina proizvajalcev uporablja stekla iz umetnih mas, ki so odlična zaščita pred UV žarki, obenem pa izredno lahka. Pri izbiri stekel je najpomembnejše, da absorbirajo vso UV svetlobo in večino modre svetlobe.

Pri nas lahko izbirate med klasičnimi, športnimi in trendovskimi modeli različnih blagovnih znamk. Večina blagovnih znamk, ki jih ponujamo, je navedena na dnu strani. Posebej bi izpostavili zvezdniška očala Etnia Barcelona iz kolekcije Wild love in Africa.

Sončna očala z dioptrijo

Za tiste, ki ne nosite kontaktnih leč ali jih uporabljate redko, lahko izdelamo tudi sončna očala z dioptrijo. Glede na vašo dioptrijo vam bomo pomagali izbrati ustrezen okvir in stekla. Izbirate lahko med klasičnimi sončnimi stekli z UVA in UVB zaščito z različno zatemnitvijo. Izberete lahko tudi taka, ki so še dodatno obdelana z antirefleksnim slojem na notranji strani, ali polarizacijska stekla. Ponudba je enaka kot pri tistih, ki izbirajo sončna očala brez dioptrije. Če se odločite za sončna očala z dioptrijo, imate celo prednost, saj lahko posebej izberete okvir in posebej stekla (lahko so obarvana ali drugače obdelana glede na vaše želje in potrebe). Stekla so lahko tudi dvožariščna ali progresivna. Obstaja tudi izvedba v obliki magnetnih klipov, ki jih pritrdimo na navadna očala.

Polarizacija v sončnih očalih

Polarizirana stekla zmanjšujejo bleščanje in so priporočljiva zlasti za jadralce, ribiče, smučarje, golfiste, kolesarje in druge športnike. Svetujemo jih tudi ljudem, ki so imeli operirano sivo mreno, in profesionalnim voznikom.

Smučarska očala z dioptrijo

Povezali smo se s podjetjem sk-x optical solutions iz Avstrije, ki je leta 2017 na sejmu optike v Parizu za svojo inovativno rešitev smučarskih očal z dioptrijo prejelo prestižno nagrado Silmo d’Or v kategoriji šport. Njihova rešitev nudi smučarju zelo široko vidno polje, kar bistveno izboljša ravnotežje in koordinacijo in poveča varnost na smučišču, hkrati pa je uporaba izjemno enostavna oziroma nič drugačna kot pri običajnih smučarskih očalih.

Pri nas si lahko ogledate izdelek. Opravimo meritev dioptrije ali celoten očesni pregled. Skupaj z vami izberemo model smučarskih očal (na voljo sta Atomic Revent Q in Adidas ID2) in opravimo potrebne meritve, da bodo stekla z dioptrijo na maski pravilno nameščena.

Meni