Otroška očala

V naši ordinaciji smo specializirani tudi za preglede otrok. Starši največkrat pripeljejo otroka na pregled, ko na sistematskem pregledu ugotovijo, da otrokov vid ni v mejah pričakovanega glede na njegovo starost. Prvi sistematski pregled otrokovega vida opravijo pediatri v starosti treh let. Če jih potrebuje, lahko vaš otrok pri nas izbere otroška očala, ki mu bodo všeč in jih bo rad nosil. Hkrati je pomembno, da bodo očala vzdržljiva in varna tudi med razposajeno igro ali športom.

Najnovejša otroška očala v Optiki Oftalma

Otroška očala Miraflex

Miraflex okvirji za najmlajše so upogljivi, brez kovinskih delov in imajo gladko površino, kar zmanjša možnost poškodb. Ne vsebujejo BPA, lateksa, gume niti nobenih drugih alergenih snovi. Na voljo so v več velikostih in barvah. Obstajajo tudi modeli, ki so primerni celo za nekajmesečne dojenčke. Pri večini okvirjev je priložena elastika oziroma trakec, da očala ostanejo na nosku.

Otroška očala Minima Junior

Minima je francoska blagovna znamka, ki je v 90-ih letih s svojim prvim modelom popolnoma spremenila trende na področju oblikovanja očal. Ena njihovih odlik je veliko udobje pri nošenju, ki je posledica izredne lahkosti okvirjev.

Za manjše otroke priporočamo zanesljiva in priljubljena otroška očala Minima Junior 22G. Ta so bila leta 2007 na optičnem sejmu Silmo v Parizu izbrana za najboljša otroška očala – prejela so nagrado Silmo d’Or. Še danes so to najbolj prodajana otroška očala.

Leta 2015 so otroška očala Minima na sejmu optike v Parizu še drugič prejela nagrado Silmo d’Or za najboljši izdelek v kategoriji otroških očal, tokrat za linijo Minima Junior Hybrid.

Celotno kolekcijo za otroke Minima si lahko pogledate tukaj, preizkusite pa v naši optiki.

 Kdaj po očala za otroka?

V naši ordinaciji smo specializirani tudi za preglede otrok. Starši največkrat pripeljejo otroka na pregled, ko na sistematskem pregledu ugotovijo, da otrokov vid ni v mejah pričakovanega glede na njegovo starost. Prvi sistematski pregled otrokovega vida opravijo pediatri v starosti treh let. Pregledi sledijo pred vstopom v šolo in nato vsaki dve leti v osnovni in srednji šoli. Poleg rednih pregledov pa morajo biti starši pozorni na naslednje znake:

 otrok gleda televizijo vse bližje ekranu

škiljenje

glavoboli

drža glave postrani

Če pri otroku opazite kaj od naštetega, svetujemo pregled pri oftalmologu.

Dobro je vedeti

Pri izbiri korekcijskih ali sončnih očal za otroka je dobro upoštevati, da so otroci živahni. Otroški okvir mora biti lahek, odporen na udarce, s prilagodljivimi ročkami in trpežen. V naši ponudbi imamo očala z otroškimi motivi in dolgo garancijsko dobo.

Naše oči večino škodljive UV svetlobe prejmejo v najzgodnejših letih, zato je nošenje kakovostnih sončnih očal še kako pomembno. Zaščitite tudi svoje otroke. Izberite sončna očala, ki imajo stekla iz polikarbonatov, saj so taka bolj odporna na udarce in raze. Otroke bodo navdušile zanimive oblike in barve okvirjev, starše pa dostopne cene in kakovost.

Da bodo očala ostala na nosku, imamo v ponudbi tudi dodatke: vrvice različnih barv in motivov s figuricami in elastične trakove.

Meni