Optika

Optika Oftalma je zrasla ob očesni ordinaciji. Na Ulici bratov Učakar 58 v Ljubljani opravljamo specialistične očesne preglede. Leta 2010 smo odprli tudi optiko, v kateri vam ponujamo korekcijska in sončna očala priznanih blagovnih znamk.

Predstavitev

Naši aduti so velika izbira, kakovostno blago, oseben pristop, strokovna storitev in razumne cene. Smo pogodbeni dobavitelj medicinsko tehničnih pripomočkov za ZZZS, kar pomeni, da za zeleni recept ponujamo tudi očala brez doplačila. Če si izberete okvir izven te ponudbe ali bolj kakovostna stekla, vam znesek olajšave, ki vam pripada glede na pravila ZZZS, odštejemo od računa.

Večino očal izdelamo v lastni delavnici, tako da se strankam lahko dodatno prilagodimo glede časa, ki je potreben za izdelavo očal.

Sončna očala

Sončna očala so poleg obveznega modnega dodatka postala tudi vse bolj nujen pripomoček za zaščito pred nevarnimi UV žarki. Tako kot je potrebno zaščititi kožo s kremami z zaščitnimi faktorji, moramo zaščititi tudi oči. Vsa sončna očala pri tem niso enako učinkovita, zato je pomembno, da si izberemo kakovostna sončna očala.

Korekcijski okvirji

Poleg tega, da z očali dobro vidimo, je zelo pomembno tudi to, da smo si všeč in se z njimi dobro počutimo. Da lahko ponudimo bogato izbiro, imamo vedno na zalogi več kot 1.000 okvirjev (ženskih, moških, otroških in mladinskih). Zalogo redno obnavljamo in pri tem sledimo najnovejšim modnim smernicam. Tako vam ponujamo okvirje blagovnih znamk različnih cenovnih razredov.

Očalne leče

Enožariščne leče imajo eno dioptrijo. Očala s takimi lečami lahko uporabljamo le za določeno razdaljo, bodisi za bližino, bodisi za daljavo. Večžariščne leče pa so tiste, v katerih imamo kombinacijo dioptrij, tako da lahko z enimi očali vidimo na blizu in na daleč. Glede na razpon razdalj ločimo progresivna očala, ki jih lahko uporabljamo za vse razdalje, in delovna očala, s katerimi lahko gledamo na kratke in srednje razdalje.

Otroška očala

V naši ordinaciji smo specializirani tudi za preglede otrok. Starši največkrat pripeljejo otroka na pregled, ko na sistematskem pregledu ugotovijo, da otrokov vid ni v mejah pričakovanega glede na njegovo starost. Prvi sistematski pregled otrokovega vida opravijo pediatri v starosti treh let. Če jih potrebuje, lahko vaš otrok pri nas izbere otroška očala, ki mu bodo všeč in jih bo rad nosil. Hkrati je pomembno, da bodo očala vzdržljiva in varna tudi med razposajeno igro ali športom.

Kontaktne leče

Mnogi uporabniki kontaktnih leč se zanje odločijo zaradi praktičnih razlogov, saj jih očala ovirajo pri delu ali športnih aktivnostih, nekateri pa se zanje odločijo zaradi estetskega videza. V vsakem primeru pa je zelo pomembno, da leče kombinirate s korekcijskimi očali, saj pretirano nošenje kontaktnih leč lahko privede do različnih težav.

Pripomočki za slabovidne

Obstajajo številni pripomočki in naprave za ljudi, ki jim očala zaradi slabega vida ne zadoščajo več. Najenostavnejše so navadne ali optične lupe oziroma povečevalna stekla. Njihova sodobnejša različica so elektronske lupe. Z njihovo pomočjo lahko ti ljudje spet berejo, pišejo in se ukvarjajo z ročnimi deli.

Delovni čas optike

Ponedeljek – Petek

Odprto

8:00 – 19:00

Sob, ned, prazniki

Zaprto

Za ogled delovnega časa očesne ordinacije kliknite tukaj!

Meni