Dolce & Gabbana

Znamka velja za prestižno blagovno znamko, ki večini ljudi podeli določen status. Znamka je znana po ekskluzivnem slogu, vrhunski kreativnosti, inovativnih kolekcijah, kontrastnih lastnostih in svetlo obarvanih modelih. Ceno zagovarjajo materiali in delovna sila – vse je izdelano v Italiji.

Dolce & Gabbana novosti v Optiki Oftalma

Sončna očala

2237
4176
4372
6126

Korekcijska očala

1314
1318
3314
3320
5044
5045
5046
3319

Trenutni Dolce&Gabbana uporabniki so bogat in privilegiran razred ljudi, ki daje prednost ekskluzivnim in edinstvenim izdelkom, ki so zelo trendovski hkrati pa elegantni in klasični. Stroški njihovih izdelkov so v višjem cenovnem razredu, saj gre za luksuzno blagovno znamko. Podjetje prodaja te izdelke tudi tistim, ki jih nosijo kot statusni simbol in jih cenovnim razredom ne obremenjujejo.

Blagovna znamka Dolce & Gabbana

Spoznala sta se v Milanu leta 1980, ko sta oblikovala za isto modno hišo. Leta 1982 sta ustanovila modno svetovalni studio – ki s časom postane “Dolce & Gabbana”. Prvo žensko kolekcijo sta predstavila leta 1985 v Milanu, kjer sta istega leta odprla svojo prvo trgovino. Prvi mednarodni butik sta odprla na Japonskem, šele kasneje v ZDA, kjer sta leta 1992 predstavila prvo moško kolekcijo oblačil. Leta 1993 sta prejela nagrado za najbolj ženstven parfum leta. Monica Bellucci, Beyonce, Whitney Houston, Kylie Minogue, Scarlett Johansson, Selena Gomez, Jennifer Aniston, Katy Perry, Helen Mirren, Gisele Bündchen, Brad Pitt, Colin Farrell in Matthew McConaughey so samo nekatera znana imena, ki prisegajo na blagovno znamko Dolce & Gabbana.

Kdo sta Domenico Dolce in Stefano Gabbana?

Domenico Dolce (rojen 1958 v Polizzi Generosi). Njegova družina je imela v lasti manjšo trgovino z oblačili , kjer je Domenico delal od otroštva.

Stefano Gabbana (rojen 1962 v Milanu),je študiral grafično oblikovanje vendar je to kmalu zamenjal za modo. leta 1985 je znamka Dolce & Gabbana prvič sodelovala na modni stezi kot del dogodka New Talent group v Milanu.

Meni